ÅRETS FØRSTE TRENINGSKAMP PÅ HEIMEBANE

Publisert 15.02.2023 av Stig Roger Eide

Del via

Førstkomande laurdag spelar Førde årets første treningskamp i Hafstadparken. Dette blir kanskje også den einaste heimekampen før serien startar. Naboklubben Florø kjem på Førde-besøk på laurdag. Då møtest sunnfjord-rivalane i den første av minst fire kampar i år. Skulle laga også møtest i cupkamp i mai, vil det bli fem møter mellom desse klubbane før…

Førstkomande laurdag spelar Førde årets første treningskamp i Hafstadparken. Dette blir kanskje også den einaste heimekampen før serien startar.

Naboklubben Florø kjem på Førde-besøk på laurdag. Då møtest sunnfjord-rivalane i den første av minst fire kampar i år. Skulle laga også møtest i cupkamp i mai, vil det bli fem møter mellom desse klubbane før vi skriv sommarferie.

Dette er kampane mellom naboklubbane i 2023-sesongen:

18.februar: Klokka 13.30 Førde-Florø, treningskamp i Hafstadparken

18. mars: Klokka 13.30 Florø-Førde, treningskamp på kunstgrasbana i Florø

10.april: Klokka 15.00 Florø-Førde, seriekamp på Florø stadion

16.mai: Klokka 18.00 Førde-Florø, seriekamp på Førde stadion

Eventuell kamp i NM-cupen mai månad.

Skjerpar oss

Medan Florø allereie har spelt tre treningskampar, så har Førde i medio februar berre gjennomført ein. Det var mot Fjøra sist veke, kor mannskapet til Terje Rognsø tapte 2-3 i Sognahallen. Dessutan er det avtalt kamp mot Florø i midten av mars, samt treningskamp mot Tore André Flo og Sogndal tysdag 28.februar.

-På denne tida startar vi så smått kampførebuingane treningar framover mot sesongen. Noko som betyr at vi kjem til å jobbe meir og meir med formasjonar og slikt utover. Derfor er kampen mot Florø på laurdag viktig i så måte, seier Terje Rognsø på onsdagstreninga i Hafstadparken.

Mange med skade

Likevel understrekar den tidlegare Florø-trenaren at han så langt ikkje legg så mykje vekt på resultata i treningskampane.

-Nei, vi hadde i utgangspunktet tenkt å bytte inn mange spelarar i denne kampen. Men grunna mange skader, så vil vi i denne kampen ikkje ha så mange byte. Også fordi Førde 2 rett etter oppgjeret mellom Førde og Florø, skal møte Studentspretten i Hafstadparken. Så dette er eit eineståande høve til å sjå både Førde 1 og Førde 2 i løpet av ein kjapp ettermiddag, seier Rognsø føre kampen mot sine gamle lagkameratar.

Ny Florø-trenar

Florø blir denne sesongen trent av eidaren Dan Jøran Hafsås med Alexander Lekva frå Førde som assistent. Laget frå kystbyen har allereie spelt tre treningskampar med følgjande resultat: Sogndal-Florø 9-0, Florø-Fjøra 2-1 og Florø-Hødd II 2-2.

Så kom i Hafstadparken på laurdag og sjå årets første (og truleg einaste) treningskamp på heimebane!

Vel møtt!

Tekst og foto: Stig Roger Eide

Relatert