SPELTE UAVGJORT MOT TOPPLAGET

Publisert 11.06.2022 av Lene Ellingsund

Del via

35 års jubilanten: Odd Arild og resten av gjengen på Opus har fått ein knallstart på jubileumsåret. Dei er no 18 tilsette, men som vanleg i større bedrifter er det ikkje så lett å samle alle

Foto:

SPELTE UAVGJORT MOT TOPPLAGET

 
Førde spelte 1-1 mot Aalesund 2 på Førde stadion, og begge lags trenarar var på sett og vis nøgde med slutt-resultatet. – Førde kjem til å vere med i toppen i heile år, seier Tor Hogne Aarøy.
 
Dei to Ålesund-profilane Tor Hogne Aarøy og Amund Skiri leiar for tida det unge mannskapet til Aalesund 2, og mønstra eit svært ungt mannskap mot Førde laurdag ettermiddag.
– Bortsett frå keeperen vår som er 23 år, så er alle dei andre under 20 år. Dette er ein utviklingsarena for våre unge spelarar, og dei har godt av å spele slike kampar. Sjølv om det faktisk var første graskamp i år for våre spelarar. Og vi er eigentleg godt nøgde med at det vart poengdeling, seier Tor Hogne Aarøy etter kampen og legg til at Førde sin start og avslutning på kampen, sette ein liten støkk i dei. 
 
God på kanten
– Når Førde går opp i 1-0 tidleg, så var det godt av oss å komme tilbake før kvilen. I andre omgang svingar det meir fram og tilbake, men det er heilt rett at Førde skapte fleire sjansar enn det vi gjorde. Spesielt sleit vi mot høgrekanten i 2. omgang, seier Aarøy og vert støtta av Amund Skiri på det.
– Ja, vi hadde kontroll på høgrekanten i 1. omgang, men utover i 2. omgang såg vi kva han kan vere god for. Noko som sjølvsagt ikkje overraska oss, seier Skiri om Førde-spelaren Sander Aamelfot som gang på gang utfordra Aalesund sine forsvaraspelarar med farta si.
 
Bra av Førde
På samme måte som at Aalesund-trenarane var nøgde med poenget, så hang heller ikkje Terje Rognsø med hovudet etter 1-1.
– Nei, vi må berre erkjenne at vi er «på beinet» når det gjeld skader for tida, og skulle gjerne ha latt nokre av spelarane spare seg litt. I det bildet er eg godt nøgd med det spelarane viser i dag. Og sjølv om Aalesund har ein stor sjanse på overtid, er det vi som skapar mest den siste omgangen. Men totalt er poengdeling ganske «fair», seier Rognsø.
 
Førde fotball il
 
Utfordring
Når det gjeld dei skadde spelarane, så gjer det at Rognsø må komponere tilnærma nye lag for kvar kamp. Og i mange tilfelle for kvar omgang.
– I dag hadde vi til dømes Stefan Aase, Kim Vik, Ole Petter Hjelle Larsen og Elias Rognebakke ute. Dessutan «hangla» både Kristian Hauståker og Eirik Flatjord tidleg i kampen, og vi måtte gjere byte i pausen. Dette betyr at nokre spelarar kanskje må inn i roller som er heilt nye for dei, og som kan vere utfordrande. Difor må vi faktisk vere nøgde når vi held topplaget til poengdeling, seier Rognsø etter 1-1-kampen.
 
Dette gjer at Førde held fjerdeplassen på tabellen etter 10 kampar, berre fire poeng bak Aalesund 2. Mellom desse to laga ligg Elverum og Molde 2. Og akkurat desse to klubbane er Førde sine neste motstandarar
 
Tekst og foto: Stig Roger Eide

Relatert