Førde fotball damelaget

DESSE VIL HA EIN TOPPKLUBB TIL FØRDE

 
 
Førde er vidare i NM-cupen for 19-årslaget sitt med imponerande 4-2-siger over Åsane på bortebane. – No håpar vi på eit topplag i Førde, seier trenar Bjørn Totland.
I utgangspunktet var det ingen tvil om at 1. divisjonsklubben Åsane var favorittar i NM-kampen mot Førde i Bergen torsdag kveld, men Førde-laget imponerte og vann fortent 4-2.
 

Gir alt
– Ja, dette var nok overraskande for mange. Men det viser at når alle på laget yter sitt beste og har ein god dag, så kan vi hamle opp med dei fleste, strålar Bjørn Totland etter oppgjeret på kunstgrasbana på Myrdal.

– Vi er i føringa i heile kampen, og i dag er det verkeleg ein svært god laginnsats. Ingen gjer noko halvveges, men ofrar seg for kvarandre. I alle duellar. Då kan vi verkeleg vere gode, seier Totland og ser fleire av spelarane er skikkeleg slitne etter kraftprøva i NM-cupen.
 
Ønskemotstandar
Med tanke på neste runde, så drøymer Totland om å få møte eit topplag, og då sjølvsagt heime i Førde.
– Eg veit ikkje kven som har gått vidare, men klubbar som Rosenborg, Brann eller Vålerenga hadde jo vore kjekt, ler Totland.
Men i følgje Norges Fotballforbund sin oversikt torsdag kveld når dette blir publisert, så er både Rosenborg og Vålerenga ute av cupen. Så derfor er kanskje Molde og Lillestrøm to av dei mest kjende klubbane som er igjen.
– Men geografisk er det kanskje mest aktuelt at vi møter Fyllingsdalen. Dei er nemleg vidare etter å ha slått ut Arna-Bjørnar, seier Totland etter sigeren i Telenor NM-cup for 19-årslag torsdag kveld.
– Uansett skal vi gjere vårt beste, understrekar Totland.
 
Kampfakta
2. runde i NM-cupen
Myrdal stadion
Mål:
0-1 Una Claussen Thingnes
1-1
1-2 Sigrid Welle
1-3 Anne Gyldenskog Kilnes
1-4 Sofia Hagen Paulen
2-4
 
Førde sitt lag: Sofie Honningsvåg Aarnes (gratulerer med 17-årsdagen i dag!), Viktoria Zablotna, Una Claussen Thingnes, Linnea Levik Aamot, Agathe Abrahamsen Slettehaug, Frida Kusslid Skilbrei (Lea Aamot Fonn i 45. min), Thea Holsen, Anne Gyldenskog Kilnes, Sigrid Welle (Nora Flatjord Gjelsvik i 68. min), Inga Hoff, Sofia Hagen Paulen (Henriette Skuggen Flaten i 77. min)
 
Tekst: Stig Roger Eide