-EIT SKIKKELEG LOKALDERBY

Publisert 15.03.2023 av Stig Roger Eide

Del via

Førstkomande laurdag møter Førde sitt herrelag naboklubben Florø til treningskamp. Tysdag kveld møttest gutelaga til desse to klubbane i avgjerande kamp i Vinterserien for G16. -Vi må lære oss å vere tolmodige, og ikkje stresse. Vi ser utover i kampen at mykje av energien som Florø har i starten av kampen vil avta. Då tek…

Foto:

Førstkomande laurdag møter Førde sitt herrelag naboklubben Florø til treningskamp. Tysdag kveld møttest gutelaga til desse to klubbane i avgjerande kamp i Vinterserien for G16.

-Vi må lære oss å vere tolmodige, og ikkje stresse. Vi ser utover i kampen at mykje av energien som Florø har i starten av kampen vil avta. Då tek vi meir og meir over og det blir skapt store rom, seier Førde-trenar Bjørn Totland etter at det sigersvande mannskapet hans slo naboklubben i vest 4-1.

Tett og jamt

Men dette var ein tøff og intens kamp som levde lenge. Eit skikkeleg lokaloppgjer med høg temperatur!

Førde leia 1-0 ved pause, men eit hardtkjempande Florø-mannskap spiste seg inn i oppgjeret med tidleg utlikning av Even Barstad i 2. omgang. Og sjølv om Vegard Lorgen sende Førde i føringa etter ein times spel, så hang Florø framleis med.

Og kampen stod og vippa!

Men då Florø fekk utvist ein spelar på tampen, rakna det fullstendig og Førde kunne kontrollere inn 4-1-siger.

Stå i det

-Når desse spelarane har vunne såpass mykje tidlegare, så må dei lære seg å bruke ferdigheitene sine fornuftig. Dei må vere tolmodige, og ikkje bli med på det køyret som mange motstandarlag møter oss med. Det handlar veldig ofte om å stå i det i starten, og vente til det opnar seg noko opp, seier Bjørn Totland om G16-laget som dermed har minst 1 ½ fot i kampen om å spele finalekamp i årets Vinterserie. Der møter dei anten Sogndal eller Vik som kjempar om tetplassen i den andre avdelinga.

-Med denne sigeren kan vi avgjere sjølv når vi møter Sandane på tysdag. Deretter ventar finalekampen, seier Totland etter lokaloppgjeret i Skei storhall tysdag kveld.

På bildet set Vegard Lorgen fart og utfordrar to Florø-spelarar.

Tekst og foto: Stig Roger Eide

Vi kjem tilbake med bilder frå både J16 og G16-kampane litt seinare.

KAMPFAKTA

G16, Vinterserien

Skei storhall

100 tilskodarar

Mål:

1-0 36 min Vegard Otterlei Fløholm

1-1 50 min Even Barstad

2-1 61 min Vegard Lorgen

3-1 80 min Noah Otternes

4-1 83 min sjølvmål

Dommar: Asbjørn Kjetil Grinde Håre, Florø

Gult kort (utvisning i fem minutt): Tobias Grotle Herstad, Florø og Kasper Haaland Fureli, Førde.

Førde: Ruben Jordanger, Marius Øksenberg, Sondre Løland, Teodor Levik Aamot, Sander Løkkebø Lekva, Miguel Grønli Garfors, Noah Øren Otternes, Thomas Sunde, Vegard Lorgen, Elias Grimeland, Vegard Otterlei Fløholm, Håvard Vik Søvde, Kasper Haaland Furelid, Gaute Sunde Sandal, Matias Sæterdal Steen, Emil Frøysland, Liam Bruflot Undeland og Steffen Vårdal Helle.

Relatert