JIPPI, DET BLIR KAMP 16. MAI

Publisert 20.01.2023 av Stig Roger Eide

Del via

No er det klart. 16. mai blir det kamp mellom Førde og Florø på Førde stadion. – Dette er kort og godt fantastisk, seier Per Øyvind Storevik. Det har vore hektisk aktivitet mellom fotballforbundet og dei to sunnfjordklubbane etter at det vart kjent at framlegget til terminliste for 2023-sesongen hadde glippa med tanke på tradisjonskampen…

No er det klart. 16. mai blir det kamp mellom Førde og Florø på Førde stadion. – Dette er kort og godt fantastisk, seier Per Øyvind Storevik.

Det har vore hektisk aktivitet mellom fotballforbundet og dei to sunnfjordklubbane etter at det vart kjent at framlegget til terminliste for 2023-sesongen hadde glippa med tanke på tradisjonskampen mellom Førde og Florø på 16. mai. Fredag morgon kom derimot meldinga om at no er det klart, og at alle involverte partar har akseptert løysinga.

Blir kamp

-Dette er kort og godt fantastisk. Klubbane Florø og HamKam 2 har gått med på å flytte sin planlagte kamp i midten av mai til 21. mai, og dermed er det rom for at vi har fått flytta haustkampen mellom Førde og Florø til 16. mai. Denne kampen skulle eigentleg ha blitt spelt på Førde stadion 12. august, men går no i staden på fotballens festdag, strålar Førde il Fotball sin daglege leiar.

Dette betyr at det blir to kampar mot Florø tidleg på 2023-sesongen. Laga skal nemleg også møtest i kystbyen i 1. serierunde.

Gull verdt

-Vi får ein kjempefin start på sesongen. Desse lokaloppgjera mellom sunnfjordbyane er gull verdt for oss, og viser i klartekst kva lokalfotballen har for betydning. No kan vi allereie starte førebuingane til 16. mai-kampen mot Florø. Det er ein kamp som samlar mest sannsynleg godt over 1000 tilskodarar på Førde stadion, seier Storevik og viser samstundes til at flyttinga av haustkampen mot Florø betyr at spelarane får ei veke ekstra sommarferie.

-Dette er vinn-vinn for oss. Og vi er svært glade for at klubbane HamKam og Florø har vist så stor velvilje for å få dette på plass. Det betyr at tradisjonen med fotballkamp mellom sunnfjordbyane på fotballens nasjonaldag lever i best velgåande. Og vi skal gjere alt som er mogleg for at dette skal bli ein festkveld, seier Storevik.

Tekst og foto: Stig Roger Eide

Relatert