I løpet av denne sesongen har Førde hatt totalt 32 spelarar som aktuelle for A-laget. Mot Volda får tre nye spelarar sjansen i troppen.

-Eg har sagt det før, og gjentek det gjerne. Eg har aldri opplevd makan til skadesituasjon som det eg har opplevd i Førde. Medan andre klubbar brukar 16-17 spelarar i løpet av sesongen, så har vi nesten det dobbelte. Og mot Volda har vi tre nye namn i troppen, seier Terje Rognsø medan laget gjennomfører si siste trening fredag kveld. For på laurdag ettermiddag ventar Volda på Førde stadion med avspark klokka 16.00.

Tre nye

-Det er framleis ein del skader i troppen vår, så tre nye spelarar får sjansen i troppen på laurdag. Det gjeld Elias Grimeland, Simen Dobbe Personbråten og Ivan Celic. Grimeland er Førde-gut, medan Personbråten er frå Naustdal. Celic har flytta til Førde, og har spelt nokre kampar i midtforsvaret for Førde 2i Kretsligaen, seier Rognsø om dei tre nye spelarane mot Volda.

Vanskeleg

Men faktum er at med desse tre spelarane så har Rognsø hatt heile 32 forskjellige namn i troppene sine i årets sesong.

-Det er klart at det er vanskeleg å få samspelt eit mannskap slik det har vore i år. Og sett i dette perspektivet, så skal vi vere svært godt nøgde med prestasjonane våre. Men sesongen er ikkje på langt ferdig, og no er det viktig å stå løpet ut. Ikkje minst skal vi revansjere tapet vi hadde mot Volda i mai månad, seier Rognsø som til kampen laurdag ettermiddag må sjå at følgjande er ute: Stefan Aase, Øysten Østvik, Ntege Kone, Edvin Brattreit, Kim Vik, Simen Indrebø og Lasse Aamelfot.

-Det betyr at andre får sjansen. Noko som også er positivt, seier Rognsø.

Kampen mot Volda har kampstart klokka 16.00. Kampen blir spelt på Førde stadion.

Tekst og foto: Stig Roger Eide