SÅ MYKJE BETYR DET Å SLÅ FLORØ

Publisert 02.09.2022 av Stig Roger Eide

Del via

-Eg er så stolt av desse lokale gutane. Eg trudde knapt at dette var mogleg. No skal eg til Florø og ete fiskesuppe og kanskje ta eit brunt glas på puben, strålar Førde-trenar Terje Rognsø etter 3-2-sigeren mot erkerivalen. Førde fekk ein etterlengta revansje for det forsmedelege tapet mot Florø 16. mai, og det var…

-Eg er så stolt av desse lokale gutane. Eg trudde knapt at dette var mogleg. No skal eg til Florø og ete fiskesuppe og kanskje ta eit brunt glas på puben, strålar Førde-trenar Terje Rognsø etter 3-2-sigeren mot erkerivalen.

Førde fekk ein etterlengta revansje for det forsmedelege tapet mot Florø 16. mai, og det var nærast ekstatiske scener på Førde stadion då Førde vann 3-2 fredag kveld. Mange av dei om lag 1000 tilskodarane storma bana, og fortalde i klartekst at dette var ein siger som hadde stor betydning for svært mange. Og ikkje minst for Florø-karen Terje Rognsø.

Glad trenar

-Dette er berre heilt fantastisk. Vi er ein gjeng med lokale gutar som nedkjempar dette Florø-laget. Mange av våre spelarar har knapt nok spelt ein A-kamp på dette nivået tidlegare, og klarer her å ta rotta på langt meir meritterte Florø-spelarar, seier Rognsø i Førde-garderoben etter kamp og takkar spelarane ein etter ein for innsatsen.

-Dette er innsats, innsats og innsats. Vi gjer det unødvendig spennande på slutten, men det handlar om å lære seg å overvinne frykten. Og det gjer vi i dag, så til dei grader, seier Rognsø og rosar samtlege spelarar for kampen.

Svoltne karar

-I dag vil det vere feil å trekke fram enkelte spelarar. Alle gjer ein fantastisk innsats ut frå sine føresetnader. Og hugs vi har ei rad med spelarar ute med skade i dag, og kan vel knapt stille lag til neste helg. Men eg veit at bak desse spelarane vi hadde med i dag, så kjem det fleire svoltne unggutar. Så dette bør absloutt feirast, ler Rognsø og legg ikkje skjul på at han skal markere det i heimbyen sin, Florø.

-Ja, heilt klart. Eg skal spise fiskesuppe, og truleg ta eit glas med brunt. Og det er ikkje sikkert at alle i Florø er samde i at dette er noko å feire. Men for oss er det absolutt det, seier ein rørt Førde-trenar og ruslar opp trappa frå garderoben.

-Vi ser kva dette betyr for begge lag. Spelarane ofrar alt i alle duellar, og då er det ikkje så underleg at det blir to raude og ei røys med gule kort. Vi får telje opp etter kvart. I kveld skal vi uansett feire, seier Terje Rognsø.

Det kjem fleire bilde frå sunnfjordderbyet seinare.

Tekst og foto: Stig Roger Eide

Kampfakta

Førde-Florø 3-2 (1-0)

Førde stadion

Knappe 1000 tilskodarar

Mål:

  1. 1-0 1 min Ntege Kone
  2. 2-0 47 min Jacob Frøyen Bergset
  3. 2-1 51 min Nelsinho (str)
  4. 3-1 69 min Jacob Frøyen Bergset
  5. 3-2 77 min Sergio Uolo

Dommar: Jacob Søgnen, Gaular

Gule kort: Oskar Fanøy Nordal, Lars Yonas Larsen og Szymon Walczak, alle Florø.

Peter Aase, Simen Indrebø, Mathias Helgheim, Ntege Kone, Sander Aamelfot, Mathias Sagevik og Fredrik Hanssen, alle Førde.

Raudt kort: Szymon Walczak, Florø (69.min) og Mathias Helgheim, Førde (90.min)

Førde: Fredrik Hanssen, Kristian hauståker, Henrik Lilleaasen, Eirik Flatjord (Andreas Hvidsten i 59.min), Andreas Årseth, Mathias Sagevik, Jacob Frøyen Bergset, Peter Aase (Mathias Helgheim i 45.min), Sander Aamelfot, Simen Indrebø (Elias Vindheim i 61. min), Ntege Kone (Magne Aarøen i 90.min)

Relatert