15-ÅRING FEKK DEBUTEN SIN MOT TOPPLAGET

Publisert 18.06.2022 av Lene Ellingsund

Del via

35 års jubilanten: Odd Arild og resten av gjengen på Opus har fått ein knallstart på jubileumsåret. Dei er no 18 tilsette, men som vanleg i større bedrifter er det ikkje så lett å samle alle

15-ÅRING FEKK DEBUTEN SIN MOT TOPPLAGET

 

15 år gamle Sander Lekva fekk sin A-lagsdebut frå start på bortebane mot Elverum laurdag. Ein kamp kor Førde var svært nær det eine poenget, men måtte reise tomhendt tilbake.

 

-Eg føler vi kastar bort sjansen vi får til å vere med heilt i toppen, seier Førde-trenar Terje Rognsø og siktar til straffesparket som Førde får i sluttminutta.

 

For på ei vindfylt og knusktørr kunstgrasbane på Elverum heldt Førde på å skape ein sensasjon då dei fekk straffe fem minutt før slutt på stillinga 2-1 til heimelaget. Men Vegard Savland, som kunne ha blitt tomålsscorar og den store helten for Førde, chippa straffesparket rett i hendene på Elverum-keeperen. Dermed makta Elverum å ri inn ein fortent 2-1-siger og elleville jubelscener for at laget toppar 3. divisjon.

-Det er klart at i kraftig motvind så skal du bruke kraft for å score på straffespark. No kunne keeperen berre stå i ro og ta ned ballen, seier Rognsø og har vanskar med å skjule skuffelsen som kom akkurat då.

 

Flott av unggut

-I dag har vi igjen eit heilt nytt forsvar, og eg vil rose dei spelarane som kjem inn og ryddar unna. Vi har både Eirik Flatjord, Kim Vik, Kristian Haustaker, Ole Petter Hjelle Larsen og Andreas Tefre ute. Då er det fantastisk flott å sjå dei unge som kjem inn og tar ansvar, seier Rognsø og siktar spesielt til 15-åringen Sander Lekva som får sin A-lagsdebut mot Elverum.

-Det er kjempebra det han gjer. Han har ikkje spelt så mykje høgreback før, men løyser oppgåvene sine bra. Flott gjort av ungguten, seier Rognsø og ser at elleville Elverum-spelarar kaste seg rundt kvarandre ute på bana.

 

I toppen

-Vi fekk sjansen til å ta både Aalesund 2 og Elverum, men kastar bort sjansen. Då kan vi heller ikkje rekne med å vere med der oppe i toppen, sjølv om vi faktisk framleis heng noko lunde med. Og neste kamp er jo mot nok eit topplag, når Molde 2 kjem til Førde stadion måndag 27. juni. Då håpar eg at fleire av dei erfarne spelarane våre melder seg skikkeleg på. For vi kan ikkje stole berre på unggutane, legg Rognsø til etter 2-1-tapet i Elverum.

 

God: Bildet av Sander Lekva er frå fjorårets Adidas-suksess.

 

Tekst og foto: Stig Roger Eide

 

KAMPFAKTA

Elverum-Førde 2-1 (0-0)

Elverum stadion

300 tilskodarar

Mål:

  1. 54 min Nils Tommy Hansen
    1. 56 min vegard Savland

2-1 75 min Jan Inge Lynum

Førde sitt lag: Fredrik Hanssen, Sander Løkkebø Lekva, Emil Berge, Andreas Årseth, Øystein Østvik, Mathias Sagevik, Jacob Bergset, Magne Aarøen (Henrik Lilleaasen i 68. min), Kristian Bell, Vegard Savland (Ntege Kone i 90. min), Sander Aamelfot

Relatert