3 nye poeng

Publisert 30.04.2022 av Emil Rasmussen

Del via

LØPSMASKINA VÅR AVGJORDE I DAG Førde sikra seg tre viktige bortepoeng mot Lillehammer laurdag, og trenar Terje Rognsø kan ikkje få fullrost spelarane for sin innsats.- Ja, dette var verkeleg ein slitesiger. Lillehammar var faktisk langt meir spelande enn kva vi hadde førebudd oss på. Difor vart defensiv jobbing og kontringar vårt våpen, seier Terje…

LØPSMASKINA VÅR AVGJORDE I DAG

Førde sikra seg tre viktige bortepoeng mot Lillehammer laurdag, og trenar Terje Rognsø kan ikkje få fullrost spelarane for sin innsats.- Ja, dette var verkeleg ein slitesiger. Lillehammar var faktisk langt meir spelande enn kva vi hadde førebudd oss på. Difor vart defensiv jobbing og kontringar vårt våpen, seier Terje Rognsø etter kampen på Jorekstad nord for Lillehammer. Pangstart

Kunstgrasbana på den gamle stadion på Fåberg var knusktørr, og gjorde det spesielt vanskeleg for Førde når dei satsa på kontringar.- Lillehammer var utruleg ballbesittande og trilla og trilla ball. Og når vi prøvde oss på å kontre når vi fekk brot, så stoppa anten ballen opp eller så vart vi feige og torde ikkje prøve. Så offensivt var ikkje dette all verda, smiler Rognsø og vedgår at ti poeng etter fire kampar sjølvsagt er å sjå på som ein pangstart på sesongen.- Ja, det må vi absolutt kunne seie. Vi har komponert eit heilt nytt forsvar og ei heilt ny midtbane på kort tid. Då står det verkeleg respekt av denne poengfangsten så langt, seier Rognsø og rosar spesielt Magne Aarøen for kampen mot Lillehammer.Magne med motoren

– Magne verkar nesten å vere uuttømmeleg når det gjeld løpskraft. Eg måtte faktisk la han kvile litt på slutten då han allereie hadde fått eit gult kort. Viss ikkje så hadde han sikkert halde fram enda, smiler Rognsø og såg at midtbanemotoren også scora Førde sitt andre mål. Det første målet kom på straffespark ved Sander Aamelfot etter at Jacob Bergset vart felt minst to gonger.- Det var iallfall minst eit straffespark der. Og Sander gjorde det han skulle frå 11-meteren, seier Rogsnø og ser at kantspelaren sin er toppscorar med totalt sju mål etter fire kampar i Norsk Tipping-ligaen.Kom på kamp!

-Tre poeng på bortebane mot eit sterkt Lillehammer-lag viser at vi har utvikla ein god porsjon taktisk klokskap. Og i dag er det verkeleg grunn til å framheve dei som tok dei tyngste taka defensivt. Det viser berre kor viktig det er å ha klokskap i troppen, seier Rognsø etter den sterke 0-2-sigeren på Jorekstad.Neste kamp for Førde sitt A-lag er mot Kongsvinger 2. Den kampen vert spelt på Førde stadion søndag 8. mai klokka 13.00.Det er berre å førebu seg på den kampen.

Tekst og foto (arkiv): Stig Roger Eide

Relatert